środa, 21 listopada 2012

CHIŃSZCZYZNA - DUKAN





Składniki

  • mrożonka chińska ( użyłam mrożonki Mroźna Kraina z Biedronki 750g)
  • duży filet z kury
  • szklanka wody
  • 4 łyżeczki koncentratu
  • przyprawy:
  1. łyżeczka papryki ostrej
  2. łyżeczka papryki słodkiej
  3. pół łyżeczki kurkumy
  4. pół łyżeczki cynamonu
  5. pół łyżeczki imbiru
  6. łyżeczka curry
  7. łyżeczka soli
 

Przygotowanie

Filet kroimy w kostkę. Wrzucamy na teflon i smażymy aż się zarumieni.
Do Woka wlewamy pół szklanki wody. Zagotowujemy. Dodajemy mrożonkę,mieszamy doprowadzimy do rozmrożenia warzyw. Wsypujemy wszystkie przyprawy i koncentrat. Dokładnie mieszamy. Dodajemy usmażony filet i po wymieszaniu smażymy na średnim ogniu ok 10-15 minut (do momentu aż warzywa będą mięciutkie a woda odparuje).

Smacznego




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print