Składniki
- mrożonka chińska ( użyłam mrożonki Mroźna Kraina z Biedronki 750g)
- duży filet z kury
- szklanka wody
- 4 łyżeczki koncentratu
- przyprawy:
- łyżeczka papryki ostrej
- łyżeczka papryki słodkiej
- pół łyżeczki kurkumy
- pół łyżeczki cynamonu
- pół łyżeczki imbiru
- łyżeczka curry
- łyżeczka soli
Przygotowanie
Filet kroimy w kostkę. Wrzucamy na teflon i smażymy aż się zarumieni.
Do Woka wlewamy pół szklanki wody. Zagotowujemy. Dodajemy mrożonkę,mieszamy doprowadzimy do rozmrożenia warzyw. Wsypujemy wszystkie przyprawy i koncentrat. Dokładnie mieszamy. Dodajemy usmażony filet i po wymieszaniu smażymy na średnim ogniu ok 10-15 minut (do momentu aż warzywa będą mięciutkie a woda odparuje).
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz