niedziela, 18 listopada 2012

HAMBURGERY - DUKAN


1. Bułki otrębowe 

Według tego przepisu

2. Kotlety

  • 1/2 kg mielonego mięsa indyczego
  • cebula - posiekana
  • 4 ząbki czosnku - posiekane
  • zielona cebulka - posiekana
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • zielona pietruszka - posiekana
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy kotlety (mi wyszło 6), smażymy na teflonowej patelni na małym ogniu.

3. Sos
  • pół dużego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki musztardy  
4. Korniszony, ogórki konserwowe - pokroić w plasterki.


Bułki kroimy na pół, nakładamy sos i ogórki na to kotlet na górę sos i ogórki i przykrywamy górą bułki.

Smacznego











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print