Składniki
Ciasto
- 3 jajka
- 3 łyżki maizeny
- pół szklanki mleka
Farsz
- 0,5 kg mięsa mielonego z indyka
- 1 duża cebula
- przyprawa do gyrosu
- 2 ogórki konserwowe
- 3 łyżki jogurty naturalnego
- 1 łyżka musztardy
- ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
Przygotowanie
Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na wodzie. Po ok 10 minutach dodajemy mięso, rozdrabniamy je widelcem na małe kawałki, zostawiamy na małym ogniu aż się upiecze.
Mieszamy jogurt, musztardę i czosnek i mamy gotowy sos.
Mieszamy maizenę jajko i mleko. Mocno rozgrzewamy teflonową patelnię i wlewamy pół ciasta. Zmniejszamy nieco palnik. Po kilku minutach obracamy i ponownie pieczemy. Musimy uważać by nie upiec za mocno bo ciasto straci giętkość i przy składaniu popęka. Następnie pieczemy drugi naleśnik.
Naleśniki wykładamy na dwa talerze (porcja dla 2 osób). Na każdy z naleśników nakładamy sos, następnie farsz mięsny na którym umieszczamy pokrojony w kosteczkę ogórek. Składamy naleśnik na pół i gotowe :)
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz