poniedziałek, 8 kwietnia 2013

FASZEROWANE PIECZARKI - DUKAN


Składniki:
  • 4 duże pieczarki
  • filet z kurczaka
  • mała cebula
  • pieprz cayenne
  • sól
  • czosnek granulowany
  • natka pietruszki
  • koperek
  • 2 plastry żółtego sera z obniżoną zawartością tłuszczu

Przygotowanie

Pieczarki obieramy ze skórki i wycinamy nogi. Filet kroimy w małą kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem cayenne i czosnkiem. Wrzucamy na teflonową patelnię i podsmażamy. Zmniejszamy ogień i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę chwilę podsmażamy, aż cebula delikatnie się zarumieni. Kroimy nogi pieczarek i wrzucamy na patelnię. Dusimy wszystko pod przykryciem aż cebula zmięknie.  Kapelusze pieczarek solimy szczyptą soli. Wykładamy je na naczynie żaroodporne. Do każdej nakładamy farsz. Posypujemy natką pietruszki i koperkiem. Na górę układamy pokrojony w paski żółty ser. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na temperaturę 170 stopni i zapiekamy ok 40 minut.
Smacznego !!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print